Tuesday, 13 October 2015

Dear you...


Hush~ hush~ hush~.

It only took a glance and a sentence, someone had fallen head over heels for me. Subhanallah at the way Allah put that kind of feeling in His slave's heart.

I did a lot of sins. We all did.

Still doing indeed, who knows?

Everyone is a sinner... but only the one who repents will get closer to Allah. He opens your heart

Dear you,

So we used to chat via facebook when we're in form 4 and 5. Well what did I know at that time? I just wanted to have fun, in everything.

But that had gone too far.

I realized that I had been doing the wrong thing. Even by messaging, because that simply made my heart restless.

Awak tau tak? Kalau saya berubah sekarang pun, awak takde hak nak marah saya ok. Saya baru jer unblock awak punya ws, then terus masuk mesej, whatsapp bagai.

Apa ni?

Oh. Rupa-rupanya awak nak ungkit balik semua yang saya buat sebelum ni. Awak ungkit balik yang sayalah mula-mula approach awak dulu. Sebab saya kan jahat. Tak macam awak. Hafal 30 juzuk, baik pulak tu.

Saya yang salah.

Saya stop contact awak pun saya jugak yang salah.

Pfft..as if I didn't see that coming 😂

Okay, kali ni saya tenang jer. Saya baca setiap mesej awak perlahan-lahan, apa yang awak nak bagitau. Saya baca jer semua. *chill Aliaa chill*

Sebab apa saya tak marah, tak bagi ayat sentap? Sbb saya dah lama sangat biadab dgn awak. Saya rasa bersalah jugak sikit sebab ingatkan awak dah menyesal. Rupanya awak tak berubah sedikit pun.

Saya biadab bukan apa, nk bagi awak sedar jugak apa yang kita buat tu salah. Apa yang awak buat tu salah.

Then ko kata aku macam main-mainkan perasaan ko?

WADDEHELL?!

Saya relax jer. Siap minta maaf lagi. Hoping that it would soften your heart.

Ohmygod~ it worked!

Awak pun bahasakan 'saya', 'awak' pulak ...bukan 'aku', 'kau' dah. Nampak sangat tadi awak marah kan? Hehe fine.

Sekarang biar saya pulak bahasakan 'aku', 'kau'. ☺

Dear you,

Aku nak bagitau, kalau kau suka aku.. jumpalah ayah aku, mak aku. Aku suka kau ke tak tu lain cerita. First mintak restu ma abah aku dulu. Tapi tunggulah masa yang betul. Umur mcm ni takkan dah nak kahwin kot? I would appreciate it if you do it right.

Ni kau approach dh macam buaya mengayat anak perempuan orang buat apa?

Ber'hehe', 'doakan saya dipertemukan jodoh yang baik', 'saya sebut nama awak dalam setiap doa saya'.

Aku sedarlah aku pun jahat jugak dulu. Hobi aku kott add strangers di facebook, tapi aku usaha untuk berubah. Tak buat dah pun. Kau pandang rendah kat aku sebab kau berilmu lebih. Btw, kenapa marah? Aku ada bagi harapan ke nak jadi lebih daripada between us two?

Kalau mak aku dengar konfem dia gelak. In fact, my WHOLE FAMILY akan gelak. Aku taknak lah dengan sesiapa pun #tilljannah ewwwwwww amende tu?

Bukan sekarang ok. Tolong faham.

Aku tak tau nak kata apa kat kau, tapi tolonglah. Kau janganlah ingat kau sorang jer yg baik, pandang rendah orang lain, dah tak nampak kesalahan diri sendiri.

Daripada bazirkan kredit kau mesej aku, bagitau ayat separuh-separuh harapkan aku jadi curious..baik kau sedekah kat masjid, kawan. Dapat pahala.

Oh, kau cakap kau tengok timeline aku tiap-tiap hari kan? Serius aku terkejut and rasa creepy giler. Bukan kau ke yg pernah nasihat aku sebelum ni supaya jgn upload gambar dalam fb, insta semua?

Eh, balik-balik kau jugak yg tengok.

Sometimes I wonder... You are memorizing Quran and all..but why do you do this?

Al-Quran tu tak jaga kau ke atau kau sendiri yang sengaja buka jalan maksiat?

Tahniah anyway berjaya hafal 30 juzuk.

*****

Tolonglah letakkan tempat kau mcm orang lain jugak boleh? Bukan kau jer yang aku tak layan, bro.

Berhenti contact kakak-kakak, adik, dan abang ipar aku. Nampak macam kau usaha sangat kan nk rapat ngan family aku?

Aku meluat.. Allah laa tau.

Sekali kau buat macam ni, (bukan kau jer orang lain pun sama) aku cop terus. Before kau nak pimpin orang lain, kau pimpinlah family kau dulu. Kau anak lelaki kot.


Guy like this... lupakanlah. Lupakan. Aku nak respect kau, kau seorang huffaz, sedar tak? Tapi dah tak boleh bro. Aku lagi respect laki yang kat luar sana yang so-so tapi tahu batas antara berlainan jantina.

Aku minta maaf. Banyak lagi benda kat dunia ni yang penting daripada kau duk melayan perasaan tu. Wallahi, aku mintak jauh daripada perasaan yang entah apa-apa sampai boleh binasakan diri sendiri ni.

Aku minta maaf. I am so rude.

No comments:

Post a Comment