Wednesday, 26 February 2014

Love that pLusHy~

Assalamualaikum ^_^
Nak tido dah ni, eh sempat lagi update blog. Hehe..actually, aku dari tadi lagi nak tido. Duk baring atas katil tu, baru aku perasan koala bear aku takde. "Aik, mana dia ni? Aku tertindih ke apa?" So cepat-cepat bangun tapi takde jugak. Oh where is he?

Haaa!! aku tau sape ambik.

Aku pun keluar bilik dengan gaya buat-buat marah gitu, destinasi aku yang pasti ialah bilik Zara. Aku tau dia dah get ready nak tido dengan Mama and Abah dia..whatever. You can't sleep yet, kakak. Not until I get my koala back. Aku pun wat muka poyo ketuk pintu, tnya kakak aku, "Mana koala bear Yaa?" kena ulang dua kali sebab Kakna kata aku cakap laju sangat.

Ye ke aku cakap laju?

Kakna pun angkat koala tu. Oh yes! There he is, my baby. Wuuu~ Sempat lagi buat muka geram kat Zara, tapi rasa macam siram air ke daun keladi jer kalau aku cakap kat dia supaya jngn sentuh koala aku! Baik bagitau Kakna lar.

"Kakna, lain kali jngan bagi Zara sentuh pun koala nih. Kalau tak, Yaa cubit dia!" then I slam the door shut.

Ok, cakaplar aku ni tak siuman sebab sayang kat koala bear tu (eh jangan cakap, nanti jadi macam doa pulak). But it's the truth. I really love him. ♥♥♥

Erk, reason? Adakah sebab orang yang memberi? Special sangat ke? Boyfriend ek

No. No. And no! Pantang mak nenek aku ada 'boyo'friend.

Bukan sebab orang yang bagi, well orang yang bagi tu pun special jgk. Hihi~ Nurayunie. My bestie =) yang paaaaling ayu. Macam nama dia.

Ha, salahkan dia sebab bagi koala ni masa aku tengah syok kat sorang hamba Allah ni. Salahkan dia!! Salahkan dia!
Salahkan diaaaa!!

Miahaha ..emosi lak aku. >_<
Anyway, ni fb Yuni --> Nur Ayunie
Apa motif aku bagi akaun fesbuk yuni ni?

Dy bagi koala ni bulan Januari .. tapi rasa macam dah lama. Ececehh..

Gumawo Yuni..

Eh bukan-bukan, aku dah clashed ngan kpop, ok!

Err, thank you Yuni. 
Hello ^.^ ~my name is Koala *******
P/s : I had dropped him on the floor while folding my blanket this morning. Aaaaaaand I couldn't believe that I actually said :

"Warghh *******! Are you alright? I'm so sorry"

Trust me, I'm fine. Heee

Byeee~ ;)
Assalamualaikum

Friday, 21 February 2014

I have a little friend ^_^ *a cute one*

Assalamualaikum

Ok, day 20th in  Negeri Sembilan. Hmmm, nothing bad happened to me. Well, meaning I can survive wherever I go. Hak tuii! Dalam mimpilah..hahaha.. nk order makanan pun xreti -__- aigoo~

Nak bagitau ni, sekarang aku dah ada peneman kat rumah. My new friend. Takdelah aku tersengguk sorang-sorang time semua orang pergi sekolah.
Ni gambar dari internet. Don't worry~2x! I'll upload his pic next time ^_^
Dy pun kecik macam ni ler.
All credit goes to Abg. Zul sebab tolong belikan hamster yang super duper cute ni . Erk, tapi..tapi bukan untuk akulah.  -_-" mestilah untuk Zara, si intan payung baiduri tu. You're so lucky kakak. Tapi Makteh risau nasib hamster ni..huhuhu. Adakah dia dibeli untuk mati? Hush, ayat sadis tu..

Aku bagi dia makan. Cepat gila makanan dy habis kan, padahal tuan punya badan kecik jer.

Oh, liar pulak tu. Menyorok jer tau. Hamster aku dulu jinak jer, besar pulak tu, senang nak pegang. Tapi sangat suka gigit orang lah. *jangan sesekali kacau dy tengah tidur, makan, dan main dengan geng dy* sobs3x~ =')

Aku pun sibuklah search internet nak tau spesies apakah hamster ini, terlebih mengambil berat kononnya hamster Zara ni aku yang punya. Hik3 >_<

Rupa-rupanya ni hamster roborovski, spesies paling kecik, dan paling susah dijinakkan. Susah? K fine. Apa yang bagus tentang dy ialah dy tak menggigit orang dan comel. *hamster spesies lain pun comel*. Yang aku punya dulu spesies Syrian. Well, I love Syrian hamster moreee~ sebab jinak dan gemuk! LOL >___<

Dah abiss. Tutup cerita pasal hamster. 

Tau tak? Aku terjumpa blog peminat Manchester United. So happy!!

This is his blog : www.utdtillidie.blogspot.com

Till die.. that's too extreme. I'll always support Man Utd too. But just moderately~ So yeah.. GGMU =)

I almost cried when they lost to Sunderland.
Oh, how I hate penalty kicks *if they didn't go in*! :(

Love when he said this : There's no guarantee that once Moyes builds his own team, success will follow, however, I just hope he does build something special and make all these stupid people on social media eat their words. Come on United!

Assalamualaikum
P/s : Big Bad Wolf books! Wait for me~ I'm coming! ^_^

Monday, 10 February 2014

Nothing but football ~ggmu ^^ ♥

Assalamualaikum
*eh, hidup lagi blog ni?*

Hihi..ya hidup lagi. Sayanglah pulak nk tutup. Nak conteng-conteng kat sinilah best. Hahaha

Nak conteng apa eh. Ha !! Sekarang kan ada bola! EPL !!! Follow tak? Aku tengok MU jaa,. Sori peminat pasukan lain. Eiii, peliklah peminat Man Utd... asyik-asyik marah kat David Moyes. Kesian kat dia -_-" rasa sakit hati baca komen2 kat page MU dalam facebook. Sudah-sudahlah.. tak tenang hidup dia nanti. Yang sokong Moyes, dikata peminat palsu.

What. The. Heck??? Just give him some times to manage the team, not bashing him mercilessly (hihi..like I once did)

Last night, it was Man Utd vs Fulham. They drew 2-2. I thought they were going to lose because Fulham scored first.

When they already scored 2 and Fulham 1, I was like.."ahh, come on..don't let the opposing team score please.. " but then.. Fulham succeed getting another one goal. They're so lucky because of that oh-so-long extra times~ -____-

*I wrote about all their matches in my diary (since they win against Aston Villa 3-0.. Well, maybe about a month ago). It feels so-oo much fun to read it over and over again.

Yes, I know this is so out of the blue.

Aku memang tengok bola sejak sekolah rendah pun, tapi yang malaysia punya jelah (yang penting2 sampai bagi cuti peristiwa tu teheee), then starting in form two kott baru start tgk english football, very rarely though. But only this team caught my eyes 😍


Okay. Wassalam. I you readers! ^^