Sunday, 20 November 2016

Just another trip

So...about my trip yesterday. There's nothing unusual pun hahaha. We just learned some new tree species, and their dichotomous keys.

It was quite scary when we arrived there. First, because it's very quiet. And second because we couldn't see anyone at all other than the guard.

Even the guard looked like someone who you couldn't trust wuwuwu (I'm sorry, but everybody says so and I'm terrified yo!). 

Jaa : Guys, this scene feels like a movie...

Fatin : Yea... I know.

We went quiet for  while and then suddenly...

"I know I know! Omaigod this is really scary right?? I remember watching this movie where a group of students went camping...bla...bla...there's a killer...bla bla...one by one died..."

That. Was. Annur.

She only stopped when someone hit her hand. Hard. Haha~ I think it's me xP

We also had a 'secret question' for each other. It acted like a password or something idk 😅. If I said this, my friends should answer that, just to make sure that nothing could disguise as us. I mean...oh come on, you know what I mean. We're in a forest, okay ladies.

There's nothing much to share. So I don't know hahahhaa.

Here's a collage during the trip.,I don't want to waste my data ihiks >_<


1. I was photobombing their beautiful picture. Hahaha sorrayy~ xsenonohnya muka.
2. Our train of friendship...cheewah. At least I'm not the shortest there.
3. Susahlaa tangan pendek pegang kamera.
4. Kak Yan cantik 😘
5. I did the same thing like the emoji. Ehehe not good not good.
6. Don't find me, I'm the photographer. Aaaand not everyone is ready I guess 😜
7. Forest! A proof that I really went into the forest! (Alaa belakang umk pun ader... cehh)
8. & 9. Just us being vain. Astaghfirullahal'azim...

Bye~

Friday, 18 November 2016

Last night was a nightmare (but I like it)

I didn't sleep.

For the first timeeeeee!

I still feel so excited wahahaha. Need to tell my mum later naah~XD

Look, the emojis even wink and smile at me >_<
That strawberry tea was accompanying me till morning >>>>>

So sweet as usual muehehe. Let me live a long life, okay sugar.

I actually had this genius idea about making a cup of coffee so I'd stay awake longer, but then I hate coffee. It always makes me dizzy like hell! This girl almost died because of that caffeinated drink before...

Also, special thanks to my bloody industrial talk report for making me wide awake till morning. Goddamnit! 12 pages in one night...I suddenly felt like my life was unfair.

My roommates' too lol ^^

They're so shocked when I told them that I'd never stayed up late before. I only slept late because of my weird sleeping cycle, never because of assignments. Yeah, a good student I am :P

I wasn't delaying those assignments okay (I just think you should know that too hahaha). It's true that I play with Miss Procrastination all the time, but it's not the problem this time. Maybe last semester, when I was whining and ranting about how busy I was, it was just a crazy joke after all.

This semester a lot of things had been happening. Not good obviously, something like crappy-time-management things. And also lect-don't-understand-that-they-can't-expect-us-to-do-seven-days-of-homework-in-a-night-things~~~

Please...give me strength T.T

I'll have a field trip tomorrow. Hope everything will be fine.

P/s : burnt my left wrist while ironing baju kurung. It didn't hurt. Or....maybe just not yet. Banyak dosa agaknya. 😂 byee~!

Tuesday, 15 November 2016

Ana nak share cerita best :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Pada suatu ketika, Rasulullah bertanya kepada para sahabat,

“Siapakah yg paling luar biasa imannya?”

Para sahabat menjawab, “malaikat,ya Rasulullah.”

Balas Rasulullah, “sudah tentulah malaikat luar biasa imannya, kerana mereka sentiasa di sisi Allah.”

Seketika terdiam para sahabat, kemudian mereka menjawab lagi, “para nabi,ya Rasulullah.”

Rasulullah berkata, “para nabi sudah tentu hebat imannya, kerana mereka menerima wahyu daripada Allah.”

Para sahabat mencuba lagi, “kalau begitu kamilah yang paling beriman.”

Jawab Rasulullah, “aku berada di tengah tengah kalian, sudah tentulah kalian orang yang paling beriman.”

Lalu, salah seorang sahabat berkata, “kalau begitu, Allah dan Rasul Nya sajalah yang mengetahui.”

Maka dengan nada perlahan, Rasulullah berkata, “Mereka adalah umat yang hidup selepas aku. Mereka membaca Al-Quran dan beriman dengan isinya. Orang yang beriman denganku dan pernah bertemu denganku, adalah orang yang bahagia. Namun orang yang tujuh kali lebih bahagia adalah mereka yang tidak pernah bertemu aku tetapi beriman denganku.”

Rasulullah diam seketika. Kemudian, beliau menyambung dengan suara yang lirih, 

“sesungguhnya, aku rindukan mereka…"



😢

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ

Saturday, 12 November 2016

asdfghjkl


Assalamualaikum

Minggu depan, jangan lupa bawa cerek. Cerek cerek cerek!

Nanti kalau tak bawa kesian semua orang diberi harapan palsu.

Takkanlah nak masak air dalam tin yang empat segi tu. Iye iye iye?

Aku suka minggu ni. Sebab ada banyak kuiz dan juga midterms. 'Suka' giler. Pastu kena jumpa Dr. Boon. Nak tengok result iolls - merudum or meningkat. Thehee. Takutnye saya. Maaflah, sebelum ni saya tak pergi jumpa dr sebabnya saya ingatkan dr dah tak nak tengok muka dak2 second year *macam saya ni 😂

Sem ni rasa macam laju jer masa bergerak kan.. tak lama lagi dah finals. Enam subjek nak kena cover...aku rasa macam tak banyak pun tapi tapi tapi...lelah jugaklah.

Statistik. Pada pendapat aku, subjek tu susah. Aku dengan nombor macam bawang merah dengan bawang putihlah. Sampai bila-bila pun takkan boleh jadi real friends. Ukhwah yang bukan kerana Allah ni, ish tak berani aku nak cakap. Tak berkatlah kan. Ihiks >_<

Dendrology. Prof Hashim, you can count on me! Wohohoho~! Disebabkan prof dah ingat nama saya yang tak susah mana pun ni, of courselah saya harus belajar bersungguh-sungguh. Prof tau tak, prof cakap prof dah ingat baaaaaanyak sangat nama-nama saintifik pokok sekali dengan family semualah, sepatutnya nama saya pun hari first lagi prof dah ingat tau. *ngadenye anak murid sorang ni.

Intro to science forestry. Mesti orang ingat senang sebab intro je weyyy. Ha ah, aku pun ingat senang. 'Sebab intro je weyyy' meh sini nak luku kepala. Haih mana ada benda senang unless kita minat –,–

(ke takde kaitan?)

Falsafah ilmu, english for science, keusahawanan korporat. Tiga-tiga ni aku malas nak komen. Sebab diorang laa yang paling banyak menumpahkan air mata kawan-kawan aku. Air mata aku tak cukup so tak tumpahlah hahaha hambar 😸. Sakit kepala duk hadap research article jer plus ahli group yang tak bertanggungjawab namateyy..eh tak baiklah aliaa ni, husnuzzon pliss dia busy dengan benda lain kot. So, no comment.

No I won't drown..

Cuma...janganlah campak ke dalam air yer T.T

Minggu depan masuk hutan. Sebab tu kena aku bawak cerek. Minggu lagi sekali ada kem kepimpinan. Minggu laaaaagi sekali ada program Tekno Da'ie (anjuran iollllllssss!!! >_< *dan haikal) yang ni yang paling penting.

Pastu dah jangan ganggu aku nak finals.

Ok bye!

Oh ada orang tanya kenapa aku tukar address blog instead of buat private jer. Kan senang. Haha kalau buat private kaaaaaan, followers still boleh baca. Kalau tukar ni, takde sesiapa pun yang boleh jumpa >_< so boleh menyorok jap. Hehee~

Then ada jugak yang tanya, kenapa aku tukar address? Perlu ke?

Hmm...

Sebabnya...
.
.

.
.

.
.

Iolls ni ngada-ngada. 😜 takkan tu pun tak tau.

.
.

Ask.fm?

I get bored. Literally.

Thursday, 10 November 2016

You know who~~~

Betullah orang kata umat Islam itu sendiri yang mesti kuat, bukannya kita mengharapkan kelemahan musuh.


Aku tak follow pun election amerika nun di sana tu, tapi asyik masuk noti bbc news dalam phone (asal laa aku ada apps tu 😂). Duh..

Scary kannnn? Dahlaa laki tu benci Islam. Obvious sangat.

So...bagaimana kita 'meraikan'nya? 😏

#Hafal surah al- kahfi 1-10 (hafal semua laaaagi bagus)
#Tambah ilmu akidah fiqh dan tasawuf (ambillah masa sikit, tak rugi pun)
#Banyakkan duduk dalam majlis ulama' (selagi ada peluang, pergi je)
#Banyakkan selawat (sudah-sudahlah duk puja retis, nabi rindu kita kott T.T)
#Jadikan al Quran teman sejati (💪)
#istiqamah dengan perjuangan jemaah islam (never give up never surrender!)


Maka apabila manusia disentuh oleh sesuatu bahaya, ia segera berdoa kepada Kami; kemudian apabila Kami memberikannya sesuatu nikmat (sebagai kurnia) dari Kami, berkatalah ia (dengan sombongnya): "Aku diberikan nikmat ini hanyalah disebabkan pengetahuan dan kepandaian yang ada padaku". (Tidaklah benar apa yang dikatakannya itu) bahkan pemberian nikmat yang tersebut adalah ujian (adakah ia bersyukur atau sebaliknya), akan tetapi kebanyakan mereka tidak mengetahui (hakikat itu).

(Az-Zumar: 49)


Moga Allah melindungi kita semua umat Islam.

Tuesday, 1 November 2016

.


I'm just emotionally exhausted

😢

Maybe it's the hormone. Pfft..it sucks!

I don't want to complain.

Oh well I really can't complain.

Maybe it's okay to get hurt so many times.

Yup it's okay.

Just make sure that you don't hurt others. Okay Aliaa? You have to be nice.

Suuuuuuper nice.

That's right.

Right?

Funny my body doesn't want to cooperate ...

It gets tired all the time.

My heart beats faster that usual.

Lol.

A sign of nervous-breakdown?

I don't know, I'm just scared and exhausted.

There is no point telling other people though, I mean no one is cool enough to listen to this.

And the annoying me just want my family and friends.

I'm not going to tell them either.

You should know ladies, it's not all about you guys.

It's fun, isn't it? 😏 Acting nice when all of you are actually doing it on purpose.

P/s : Excuse me, I'm sad this week.