Friday, 15 July 2016

Dear diary...

Assalamualaikum

Don't worry readers, this entry isn't about my birthday(but I'm gonna tag birthday anyway). 
Hi~ please excuse my massive photo above hehe (there's more below!). Just once in a blueeee moon can lah. Can ehh?
Last Tuesday, Yunie, Shaharani, Tiqah and Mirah came to my house. I, in my usual 'tukang basuh pinggang' style, was forced to change because they wanted to snap some photos. Sad life..huhuhu. What's wrong with my style?
So, I wore my sister's dress (and also her  instant shawl muehehe). You know, being short is hard(sort of) cause I'll never ever fit in any dress unless it's really made for me huhuhu. Sad life again? No. Not really.
Hey, take a look at the largest photo frame behind me. Did you see the boy between Ma and Abah? That was my handsome four y/o self. Just saying~ :P

🍁   🍁   🍁   🍁   🍁   

Kita selalu dengar orang cakap-cakap pastu endingnya sebut 'dowh'/'doh'/'doe'.

"Weyh kita nak makan kat mana dowh?"

"Asal kau nampak lain dowh?"

"Aku penat dowh."

Dan aku yang noob ni baru discover 'dowh' tu mende, memang 'bodoh' yer fullname dia?

Hwaaaaa~ sori weh sori. Aku pun selalu jugak sebut dalam blog ni. Serius takde maksud nak cakap sape-sape bodoh ke apa. Aku sebut sebab bunyi cam sedap gitu kan..ehehehe.

Samalaa dengan 'siot' or nama sebenar dia 'sial'(eh? ntah). Mak aku tak ajar sebut benda camni –,– teruk nau aliaa ko pegi berguru dengan environment. Again, aku minta maaf sesungguhnya ana tak tahu, ana just terikut-ikut dengan sahabat ana, mungkin antunna pun biasa dengar ana sebut dan rasa sentap di hati. MasyaAllah ana asif! *Kay, scene budak baik tamat disini.*

Let's get on with today's entry~!

Aku tak suka laa facebook sebab everytime nak update status mesti kena erase balik semua. Kenapa? sebab style penulisan aku almost sama dengan masa blogging kat sini. Meleret jer.

Habis tu apa salahnya?

Salah beb! Tu macam tengah menulis diary kat status sendiri. Kalau aku buat ayat lain kan, rasa macam sopan sangat pulak. Tak original. Plastik. Fyi aku ni lembut sikiiiiiiiiit jer daripada apa yang korang rasa terhadap aku lepas baca blog ni (korang ingat aku kasar khennnn????). Masuk bakul angkat sendiri pulak ko yer. Haha. Kalau kat rumah, aku mana pernah guna 'weyh' ke 'woi!', sejak masuk u jer aku rasa macam kasarnya iolls sekarang.  Baru aku perasan sebabnya pernah tersasul sebut 'weyh' kat Durra and I felt so damn weird plus guilty~ ok dah lari topik.

Pointnya tak best bila kita 'terrr'try jadi orang lain. Tu jer. Heheh.

Inilah pengaruh rakan sebaya yer kawan-kawan. Now that I'm 20 (20! Tehee~), I have soooo many friends from those who melatah terus istighfar to those who say the 'f' word without feeling guilty. Seram tau tak seram? Aku selalu ingat yang aku ni dah salah pilih kawan, pastu syaitan duk suruh tinggalkan kawan-kawan yang bawak pengaruh tak elok tu (ehhh jap..syaitan ke?). Memang syaitonirrojim lah tu, kau buat baik sorang-sorang. How not nice -.-"

Berbalik kepada tajuk entry hari ni, baru-baru ni aku terjumpa diary masa aku form two dalam bilik ma n abah. Takdelah rasa apa-apa pun sebab dah berapa tahun ek? 6 tahun yang lepas - zaman kanak-kanak ribena.

Pastu lepas dibelek-belek, dibaca satu-satu. Ogoshhh~ malu giler tambah-tambah apabila terbayang abah dah baca diary tu. (well, maybe he didn't....or MAYBE HE DID)

Ada satu ayat yang takleh blah : "I'm so grateful that I fall in love with..." Ok dah, stop. Stop.

Siapakah???

Aku ada suka sape-sape ke masa form 2?


Mati aku, abah dah tau.

Ada ke?

Argh~ how come tak ingat apa-apa?

Okaylah surrender. Jom sambung, benda enam tahun lepas lantaklah kalau abah baca pun, mesti aku dah move on *sengih sambil goyang-goyang kepala*

"I'm so grateful that I fall in love with Manchester United".

Ooooh.


Another reason Abah benci MU. Muahahahahahha XD

The little me was just sooo soooo innocent. If I have the power to turn back time and meet my 14-year old self, I just want to kick her at the butt and tell her "Don't fall in love with United, fall in love with the one who gives you that feeling :) Ko dengar tak Aliaaa?? takyah nak gedik grateful sangatlah"

Tapikan masa 8 haribulan aritu abah ada kejutkan aku ajak tengok Jerman lawan Perancis. Dia call, pukul tiga pagi pulak tu 😂. Aku ni mana pernah kejut abah tengok bola, dia kan selalu kutuk team aku.

"Hello abah..." *kejut qiamulail kerr?* yang tu tanya dalam hati :P

"Bola dah start ni."

"Oh, pukul 4 Yaa bangun, tengok second half."

"Ok."

How sweet. Tapi aku tak bangun pun. Pukul empat pun tak bangun jugak. Ngantuk, lagipun aku tak tau nak sokong team mana lepas Belgium tersingkir. Portugal? #portugalkanmenang hehe. Takdok haih~ aku tunggu epl :D MU ada game esok dengan Wigan yayy (tapi kat MUTV -.-)

Nak hapuskan semua diary lepas ni. Malulah bila baca balik. Tahun lepas dah bakar separuh, ingatkan dah habis. # fun fact : I never used "dear diary,.." at the beginning of my diary entries. Never in a life time.

P/s : Last time I logged into facebook, I forgot to hide my birthdate and made it private. Now I can't count the people who really remember my birthday anymore huhuhu! I don't open it back because honestly I'm planning to deactivate my account again or delete it permanently (due to the same reason I deactivate it before).

Sometimes I really wish that he knows I own a blog, but then I might just die of embarrassment because, hellooo~ I don't inhibit my stupidity here okay.

┐( ̄ヮ ̄)┌
-----------

I actually have one more story.

A bad one.

Do you know that messenger app has that change colour chat? (idk what it's called)

Oh I hate that...

About a month ago, I changed the color of all my conversations to soft purple.

And what freaked me out was the fact that I did that silly-change-color-setting to his messages too!

*cry*

Damnit!!

Hwaaaaaaaaaaaaa~
.
.
.
.
uwaaaaaaaa~~~~
.
.
.
I really had no idea that Messenger would send a noti (which looks like a message) to the person on the other end too...tagunee..he definitely received it.
.
.
.
Why was I being so careless?

Pp/s : I decided that Messenger was a very dangerous app (and uninstalled).

I end my entry with this photo. Oh say hi to geng2 motor *except me the lone ranger*
I wonder how they ride their motorcycles wearing those jubah(but still look like gadis melayu terakhir). Hehe.
Yep I know, now my editing skill sucks! Acanoo nak bawak lajnah publicity (╥_╥)
Bye!

8 comments:

  1. Happy birthday KAK ALIAA since you're slightly older now. Hehe *bow*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih adik NADYA BATRISYA (princess trisya mana? hehe) since you're slightly younger now :D

      Delete
  2. It's your bday and you're here?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, it's Graziano Pelle's. Ko kan takyah lah buat macam aku ni loner sangat -.-

      Delete
    2. Hnm sedihnya aku ditindas hmm..kat sini je kot blh borak2 dgn korang 😭

      Delete
  3. Iolsss wishh awal semalam..hurmm..titew baru taww bday awak..okee..promise lepas ni ingat sampai bila2..hahaha..deactivate fb,tp jangan deactivate blog okee: ).. Happy bday aliaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okee Ika hahaha. Oitt~ lps ni xnak update dah, nak tnggu awak update dulu. Tau tau tau >_< forever waiting!

      Delete