Sunday, 31 July 2016

CH again *insert strawberry emoji*

Hai~ Iolls dah sampai rumah pun. Plannya banyak actually cuti ni, nak pergi Negeri Sembilan laa, pastu Johor laa.. last sekali semua tak jadi. Sebab tu Ma Abah bawak pi Cameron. Aku rasa nak muntah sebab dah lama tak naik kereta, aku kan selalu kayuh basikal jer. Ihiks XP macam nak kena tampo je kau ni kan.

Memang every weekend orang ramai eh kat sana? Aku ingatkan sebab bukan musim cuti sekolah ni takde orang laa, rupa-rupanya sama jer -.-

Masa mula-mula sampai tu bosan betul terperap dalam bilik. Ma bagi jer aku keluar dengan Anis, padahal dia dah tau yang aku memang takkan pergi punyalah. Saja kan… mainkan perasaan macam ni?

Semalam pergi pasar malam. Aku takde beli apa pun, takde gaji lagi hehe. Ma dengan Abah jelah, aku dengan Anis jadi pak turut :3 Pastu masa otw nak balik hotel (jalan kaki), Anis nak beli amende tah orang panggil benda bulu-bulu yang pakai kat atas kepala tu. Haa dia nak beli benda tu kat kawan dia. So aku mintak izin Ma ngan Abah boleh tak aku teman Anis, nanti kitorang balik lambat sikitlah. No worries sebab takkan sesat punya laa InsyaAllah tak sesat. Aku expect diorang tak bagi tau tak?! Aku expect diorang akan temankan sekali sebab aku bukannya berani nak jalan berdua dengan Anis.

Disebabkan dah dapat greenlight, aku pun mood pokemon go teruslah hehehe~ bila lagi? Aku takut weh serius takut. Jalan dalam kb mall sensorang pun tak pernah, ni nak masuk pasar malam. Agak-agaklaa T.T

Masa nak balik tu kemain duk ikutttt kat belakang family orang sebab tak nak bagi tertinggal. Padahal tak kenal pun hehe. Eh tetiba bertambah dua orang anak gadis dalam family tu :D

Tu benda bulu-bulu yang Anis pakai, orang panggil topi ke camtu?
Abah suruh delete actually gambar ni sebab dia kata muka dia nampak buruk. Hehe
*sape suruh photobomb*
Pagi tadi kat ladang teh kitorang jumpa pak cik yang tolong tangkap gambar haritu, tapi dia dah lupa kat aku :( Sampai hati… sobs sobs. Sekarang Cameron Valley dah bertiket RM2 yer uolls. Tak payah masuk dah lain kali.

Then pergi Cactus Valley. Ni tempat last yang kitorang singgah. Ma Abah tak masuk pun, penat katanya sebab nak kena naik banyak anak tangga.

She's such a drama queen >_<

Dia ni kan...kan...kan...tak boleh tinggi lagi ke?
Kaki tu haa, tak boleh panjang lagi ke?

See, banyak kan gambar budak tu. Aku tangkap gambar dia dulu sebab nak tengok cantik ke tak lighting semua baru boleh tangkap gambar aku hahahahahha #inisemuapoyo~ >_<

 Aku tiru pose Anis sebab takde idea nak buat apa. #inipunpoyo

Oh tadi kan ada makan gelato perisa strawberry cheese.

Sumpah aku tak nak beli dah lepas ni. Tak sedap lansung huhuhu. Aku laa bongok sangat pergi pilih perisa tu.. macam tak sedar diri padahal dah tahu memang diri ni tak pernah ngam dengan strawberry. Tapi mulut gatal, nak jugak sebut “nak strawberry cheese satu~”. Memang nk kena sepak terajang sekali baru nak sedar gamaknya ๐Ÿ˜‚

K boii~ moh layan MU lawan Galatasaray :)


Friday, 29 July 2016

24 hour challenge accepted! :)

Tengok! sampai lupa nak letak tajuk entry. Hehe. Mesti korang(kecuali sorang) tertanya-tanya amende laa 24hrs challenge tu. Tak penting pun lol.

Ada kawan aku suruh tukar link blog selama 24 jam (pastu tengok statistic ada tak orang baca). Cc : Nabilla Mikail. 

Memang takdelah. ๐Ÿ’๐Ÿป Dahlaa blog ittew taa femes (euww asal gedik tetiba?) Nak suruh saya tukar sampai sebulan pun boleh awak.

Ok nanti aku sambung lagi entry ni. Aku kat tanah tinggi ni xD cam takde tempat lain nak pegi dah kan. Takpe aku ikut jer *eh bersyukur laa sikit*

*updated*

Tak jadi sambung k sebab aku rasa akan jadi lagi merapu-rapu. Hehehe so kita start entry lain laa di lain hari. Yeryeryer. Bye~ :D

Saturday, 23 July 2016

Beautiful things don't ask for attention


Sorry about the title, I'm not saying I'm beautiful (or you're beautiful ๐Ÿ˜›), it just sounds sooooo good.*alaah ignore jer*

This is beautiful ๐Ÿ˜
Here's to the girls who feel insecure when you're around the other prettier ones! Hahaha. Also to those who feel fugly (fat+ugly) when you actually are soooo very thin. Come here! I wanna punch your face.

Ahhhhh wait!

I do feel fat and ugly sometimes *lol don't bash me*. Of course you might not see it. But hey, I have double chins *see!* and I love them so much.

Who cares about what others think? It's like the saddest thing ever when people love you for your face instead of your personality T.T

Isn't it?

Honestly though, being beautiful is unnecessary because beauty is in the eyes of the beholder. You use that idiom in your essay, remember??? It's true. I once saw a couple - the girl wasn't pretty (my eyes told me that..evil evil eyes)  but her bf (I assume), was very good looking. I had to agree that both of them made the quote 'sama cantik sama padan' lost its meaning. So I told Kak Ina, "Look at them, how cute. That guy must be really kind. He doesn't look at his gf appearance at all." And her response, I would never forget it.

Aliaa, when you're involved in a haram relationship, syaitan will always, always, and always make everything beautiful. Or what did you say? Cute eh? Hehe :) don't even think about it!

Light but firm.

Also true.

There are some feelings that we can't control, as they come so naturally, but what we can control is what we do about them. Dating looks like a lot of fun, of course. Almost all the people out there insist that they plan on getting married with the person that they're dating with, which is good I guess. But while their intentions may be pure, syaitan's definitely isn’t. What happens in between? God knows.

Damn correct.

Fall for someone? Then be nice enough to help him with his fight, battle, struggle or whatever it is he's in. How? Do not disrupt his life. Please~ Just leave him alone.

Based on my veeeeery low experience, once we fall for someone, we won't be the same again. Your relationship with Allah changes. And it hurts so bad dude! Very bad. Trust me, when you like someone, you will think of him most of the times. No matter how much you deny it, it still occurs.

Then why did you always mention Paddy McNair in your posts? It made me sick.

Whaaaaat? For God's sake you can just skip his part! ๐Ÿ˜’

Mcnair is just someone who overshadows a person that I really like. That's all. I mean you can't really reveal to the world that you like this and that person right? Common sense, ladies. End of story. Oh wait, do you actually believe that I like a footballer who lives like 6500 miles away from me??? Seriously?!

I feel weird every time weird people said that it's weird of me for not having any weird boyfriend these very weird days. "You're sooooo outta date! What a weirdo" they said.

So?
Hello~I am surrounded with single people, okay.

.
.

Umm..oookay...

.
.

Maybe not.

.
.

Okay fine, so you say we're weird. I wanna ask you one question. Aren't you tired being the ordinary? I mean the ordinary wanita akhir zaman (whose iman senipis kulit bawang), when you can always change. Yes I know it's hard because we're living in that 'akhir zaman' time.

You want to know why I'm single? Muehee~ Because I can give you a loooong list . Ta-daa!

๐Ÿ“ I'm not strong enough to handle something like that and Allah knows. Ultimate reason!

๐Ÿ“ I'm so cocky that every guy hates me XD (seriously)

๐Ÿ“ Being single is kinda cool, what?

๐Ÿ“ Because of my parents' constant prayers. I know they make loads and loads and loads and loads of doa for me and my siblings. Whatever it is, their doa are the best for eternity.

๐Ÿ“ My own effort? Idk, but when a guy tries to approach me, I'll always go the other way so he can never come near me. Never got a chance everrrrr. I know it's cruel but... well, whatever.

๐Ÿ“ I know that it will lead to something bad in the end. (benda Allah tak redha nie semua nampak best.. cer letak tangan atas api lilin..).

๐Ÿ“ Then if you get any INAPPROPRIATE message from them (good looking or not), do not reply *which will take all your courage to do so hahaha*

However, if I have a choice to date someone, I will definitely choose myself. Not because I'm a good person, but I'm afraid that no one can handle or deal with me but myself. And maybe my mum heheh xD

Girls remember small things too well. A compliment, a candy (even it only costs one cent for five pieces), a smile, or a little help... everything matters. I'm not sure about males, but let's not disturb each other, shall we?

I'm always wondering how the actors and actresses in movies do not fall in love with each others when they've been doing all those cheesy romantic things while me... yes me still can't forget the guy who held a rubbish bin lid for me two months ago... -,- so..umm I could throw my rubbish in it. Hehe.

(That is just an example, guys. There's no one but my sister who'd ever held a rubbish bin lid for me in my whole life. And I'd probably forget about it in just two seconds, because it's my sister lol).

Lower your gaze, your heart will be just fine. Yeah I know it's easier said than done, what with instagram, facebook, twitter, snapchat(idonthaveonesoidontknow) displaying people's faces 24/7. I really, really miss the old me. The old me who did what? The old me who didn't eat maggi when exam was around the corner! Obyeeee~ ใƒฝ(*≧ฯ‰≦)๏พ‰

Friday, 15 July 2016

Dear diary...

Assalamualaikum

Don't worry readers, this entry isn't about my birthday(but I'm gonna tag birthday anyway). 
Hi~ please excuse my massive photo above hehe (there's more below!). Just once in a blueeee moon can lah. Can ehh?
Last Tuesday, Yunie, Shaharani, Tiqah and Mirah came to my house. I, in my usual 'tukang basuh pinggang' style, was forced to change because they wanted to snap some photos. Sad life..huhuhu. What's wrong with my style?
So, I wore my sister's dress (and also her  instant shawl muehehe). You know, being short is hard(sort of) cause I'll never ever fit in any dress unless it's really made for me huhuhu. Sad life again? No. Not really.
Hey, take a look at the largest photo frame behind me. Did you see the boy between Ma and Abah? That was my handsome four y/o self. Just saying~ :P

๐Ÿ   ๐Ÿ   ๐Ÿ   ๐Ÿ   ๐Ÿ   

Kita selalu dengar orang cakap-cakap pastu endingnya sebut 'dowh'/'doh'/'doe'.

"Weyh kita nak makan kat mana dowh?"

"Asal kau nampak lain dowh?"

"Aku penat dowh."

Dan aku yang noob ni baru discover 'dowh' tu mende, memang 'bodoh' yer fullname dia?

Hwaaaaa~ sori weh sori. Aku pun selalu jugak sebut dalam blog ni. Serius takde maksud nak cakap sape-sape bodoh ke apa. Aku sebut sebab bunyi cam sedap gitu kan..ehehehe.

Samalaa dengan 'siot' or nama sebenar dia 'sial'(eh? ntah). Mak aku tak ajar sebut benda camni –,– teruk nau aliaa ko pegi berguru dengan environment. Again, aku minta maaf sesungguhnya ana tak tahu, ana just terikut-ikut dengan sahabat ana, mungkin antunna pun biasa dengar ana sebut dan rasa sentap di hati. MasyaAllah ana asif! *Kay, scene budak baik tamat disini.*

Let's get on with today's entry~!

Aku tak suka laa facebook sebab everytime nak update status mesti kena erase balik semua. Kenapa? sebab style penulisan aku almost sama dengan masa blogging kat sini. Meleret jer.

Habis tu apa salahnya?

Salah beb! Tu macam tengah menulis diary kat status sendiri. Kalau aku buat ayat lain kan, rasa macam sopan sangat pulak. Tak original. Plastik. Fyi aku ni lembut sikiiiiiiiiit jer daripada apa yang korang rasa terhadap aku lepas baca blog ni (korang ingat aku kasar khennnn????). Masuk bakul angkat sendiri pulak ko yer. Haha. Kalau kat rumah, aku mana pernah guna 'weyh' ke 'woi!', sejak masuk u jer aku rasa macam kasarnya iolls sekarang.  Baru aku perasan sebabnya pernah tersasul sebut 'weyh' kat Durra and I felt so damn weird plus guilty~ ok dah lari topik.

Pointnya tak best bila kita 'terrr'try jadi orang lain. Tu jer. Heheh.

Inilah pengaruh rakan sebaya yer kawan-kawan. Now that I'm 20 (20! Tehee~), I have soooo many friends from those who melatah terus istighfar to those who say the 'f' word without feeling guilty. Seram tau tak seram? Aku selalu ingat yang aku ni dah salah pilih kawan, pastu syaitan duk suruh tinggalkan kawan-kawan yang bawak pengaruh tak elok tu (ehhh jap..syaitan ke?). Memang syaitonirrojim lah tu, kau buat baik sorang-sorang. How not nice -.-"

Berbalik kepada tajuk entry hari ni, baru-baru ni aku terjumpa diary masa aku form two dalam bilik ma n abah. Takdelah rasa apa-apa pun sebab dah berapa tahun ek? 6 tahun yang lepas - zaman kanak-kanak ribena.

Pastu lepas dibelek-belek, dibaca satu-satu. Ogoshhh~ malu giler tambah-tambah apabila terbayang abah dah baca diary tu. (well, maybe he didn't....or MAYBE HE DID)

Ada satu ayat yang takleh blah : "I'm so grateful that I fall in love with..." Ok dah, stop. Stop.

Siapakah???

Aku ada suka sape-sape ke masa form 2?


Mati aku, abah dah tau.

Ada ke?

Argh~ how come tak ingat apa-apa?

Okaylah surrender. Jom sambung, benda enam tahun lepas lantaklah kalau abah baca pun, mesti aku dah move on *sengih sambil goyang-goyang kepala*

"I'm so grateful that I fall in love with Manchester United".

Ooooh.


Another reason Abah benci MU. Muahahahahahha XD

The little me was just sooo soooo innocent. If I have the power to turn back time and meet my 14-year old self, I just want to kick her at the butt and tell her "Don't fall in love with United, fall in love with the one who gives you that feeling :) Ko dengar tak Aliaaa?? takyah nak gedik grateful sangatlah"

Tapikan masa 8 haribulan aritu abah ada kejutkan aku ajak tengok Jerman lawan Perancis. Dia call, pukul tiga pagi pulak tu ๐Ÿ˜‚. Aku ni mana pernah kejut abah tengok bola, dia kan selalu kutuk team aku.

"Hello abah..." *kejut qiamulail kerr?* yang tu tanya dalam hati :P

"Bola dah start ni."

"Oh, pukul 4 Yaa bangun, tengok second half."

"Ok."

How sweet. Tapi aku tak bangun pun. Pukul empat pun tak bangun jugak. Ngantuk, lagipun aku tak tau nak sokong team mana lepas Belgium tersingkir. Portugal? #portugalkanmenang hehe. Takdok haih~ aku tunggu epl :D MU ada game esok dengan Wigan yayy (tapi kat MUTV -.-)

Nak hapuskan semua diary lepas ni. Malulah bila baca balik. Tahun lepas dah bakar separuh, ingatkan dah habis. # fun fact : I never used "dear diary,.." at the beginning of my diary entries. Never in a life time.

P/s : Last time I logged into facebook, I forgot to hide my birthdate and made it private. Now I can't count the people who really remember my birthday anymore huhuhu! I don't open it back because honestly I'm planning to deactivate my account again or delete it permanently (due to the same reason I deactivate it before).

Sometimes I really wish that he knows I own a blog, but then I might just die of embarrassment because, hellooo~ I don't inhibit my stupidity here okay.

┐( ̄ใƒฎ ̄)┌
-----------

I actually have one more story.

A bad one.

Do you know that messenger app has that change colour chat? (idk what it's called)

Oh I hate that...

About a month ago, I changed the color of all my conversations to soft purple.

And what freaked me out was the fact that I did that silly-change-color-setting to his messages too!

*cry*

Damnit!!

Hwaaaaaaaaaaaaa~
.
.
.
.
uwaaaaaaaa~~~~
.
.
.
I really had no idea that Messenger would send a noti (which looks like a message) to the person on the other end too...tagunee..he definitely received it.
.
.
.
Why was I being so careless?

Pp/s : I decided that Messenger was a very dangerous app (and uninstalled).

I end my entry with this photo. Oh say hi to geng2 motor *except me the lone ranger*
I wonder how they ride their motorcycles wearing those jubah(but still look like gadis melayu terakhir). Hehe.
Yep I know, now my editing skill sucks! Acanoo nak bawak lajnah publicity (╥_╥)
Bye!

Sunday, 10 July 2016

Raya dah habis

Assalamualaikum

Hi~ raya dah habis, tapi syawal belum. KakNa dah balik Negeri Sembilan, KakYen esok bertolak ke Johor. Jadi, jom kita puasa 6 hahahaha. Mende intro aku camni??

Semalam kan open house, see, I made this cake! 
Macam kek coklat tapi bukan. Maaflah dah potong baru teringat nak ambik gambar ๐Ÿ˜‚
Tak tau aihh nak ambik ikut angle mana nak bagi nampak cantik. Ini laa kek turun temurun family aku - Ma cakap since arwah nenek aku meninggal, Ma tak pernah missed buat kek ni time raya (sbb takut lupa resepi kot). Aku dengan adik aku belum mahir macam Kakna n Kakyen, kena berguru lagi ni.

Resepi ikut apa yang ma suruh buat. Kat bawah ni bukan resepi yer, tapi aku tulis balik apa yang aku ingat jer hekhek.

Pukul marjerin sampai kembang. Marjerin tu tak tau berapa gram sebab Ma yang masukkan (Ma kan dah terer tak main laa sukat-sukat timbang ni).
+ 10 biji telur yang sudah dipukul.
+ Satu tin susu pekat.
+ Dua cawan gandum
+ Air gula yang dipanaskan sampai hangus (lol aku tak tau. Tapi mula-mula ma suruh masukkan gula dalam periuk then panaskan sampai jadi karamel baru laa tambah air). Banyak mana aku tak tau jugak.
+ esen vanilla (2 sudu besar)
+ soda bikarbonat (2 sudu besar)

Done! Eh jangan lupa bakar ^^

Mula-mula ingat nak suruh Anis jer buat, pastu aku fikir balik kalau suruh Anis buat kan nanti aku tak dapat nak tulis ayat yang dibold kat atas tu koh koh koh ใƒพ(@^▽^@)ใƒŽ

Ni pun biskut aku buat sendiri. Cantik kan? Cantik kan?
Tapi takleh hidang kat orang takut terkejut hiks >_<
Ma aku selalu buat majlis cam kenduri sekarang siap tempah meja bagai (last minute pulak tu). Aku ingatkan open house biasa jer orang datang makan pastu aku buat-buat tersepak kaki makcik2 ehh tetiba dapat duit raya, gitu haaaa. Tapi yang ni tak. Mula-mula solat hajat, then tahlil, petang tu birthday B (tak jadi menyelit). Orang ingat aku bibik weh. Anis macam pengantin, Aliaa macam tukang basuh pinggang. Well said. Haha xD Team zuhud time raya kaaaaaaannn. Team takleh blah pun yer.

Menu utama nasi arab, pandai abang ipar aku yang second tu masak rupanya, nampak senang jer tapi complicated untuk aku yang jadi tukang tengok ni. Aku pun tak tau kenapa Ma tak ajak orang untuk kupas bawang, bahan-bahan kering semua tu, padahal banyak kot. Okaylaa aku tau, sebabnya dah ada anak-anak solehah empat orang ni. Tapi kesian, anak dara yang nombor tiga mampu kupas bawang merah sampai lima ulas jer pastu mata beliau pedih gilos jadi beliau pun sambung bancuh air. Takpe, yang penting air beliau sedap.

Sedap?

No. Aku rasa deria rasa aku dah hibernate lama daripada air buatan sendiri sampai selalu rasa was-was. Kena baca surah An-Nas banyak kali ni. Dah manis ke belum, tawar sangat ke. Aku main letak jer gula pastu bagi Abah atau Anis try.

Equationnya senang. Pemboleh ubah malar can choose either Abah ataupun Anis :) Always.

1) Anis kata tawar = I died.
2) Anis kata okay = serius tawar heberrr
3) Anis kata manis = okayyyy~ nice!
4) Abah kata tawar = okayyyy~ nice!
5) Abah kata okay = manis nak mampos
6) Abah kata manis = well...

I died!

So, hafal semua equations di atas dan pilihlah nombor 3 atau 4. Manipulated and responding variables kau fill in the blank sendiri.

Petang tu kawan-kawan bibik datang. Rinduuuuu! Tahun ni tak keluar berbuka sama-sama. Raya pun tak keluar sebab takde jemputan kenduri acewahh~ betullah, saudara kawan aku semuanya single mingle raya tahun ni, so takde jemputan kahwin. Gambar pun takde sebab typical girls selfie on eid, and we are soooo not. Hehe. *hek eleh cakap laa kamera phone tak lawa*

P/s : Sepupu aku yang muka macam matteo darmian tu dapat baby satu syawal. Penat dah aku duk main teka nama baby dia. K bye.

Wednesday, 6 July 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Rajinnya buka blog orang raya-raya ni :D
Minta maaf kalau ada salah silap selama ni sama ada yang aku sengaja (whoops!) atau tak tersengaja. Kosong-kosong yer awak.
Family aku kalau hari raya cam biasalah balik kampung. 
Open house insyaAllah family aku buat 9 haribulan ni, jemput mai kawan-kawan ๐Ÿ˜. Raya keempat, lewat dah kot tapi sebab Kakna nak buat birthday B (aku pun nak menyelit hohoho) redha jer.

๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ
Sebenarnya kan aku ingat tak nak bukak pun facebook masa bulan puasa, rasa nak deactivate balik jer. Macam takde function.

So why not buat benda elok sikit, sebab tu laa aku post hadis dan islamic quotes. Kan tetiba ada yang rasa pelik asal Aliaa selalu update status ni, macam tanda nak mati jer –.–

Eh kalau tak tengok or dengar hadis lebih dari tiga hari boleh gelap hati tau. Ustaz aku laa yang cakap hehe, sebab tu kat sekolah dulu tiap-tiap hari imam bacakan hadis lepas solat isyak.

And if you notice something, I always post it at 4.30 - 5.00 am >_< Yang terlajak pukul lima  lebih tu sebab internet sedang menzalimi aku.

*Takkkk..aku tak tengok pun euro. Bagi chance kat abah pulak ๐Ÿ˜‚*


Harapnya orang bacalah. Dan sampai ke hati..

Pastu aku stop.

Sebab rasa macam mende aku duk buat ni? Post hadis nak bagi orang baca?

Hadis ni kan... lagi best kalau kita dapat dengar sendiri huraian daripada ustaz/ustazah sebenarnya.

Nak tau tak? kalau kita nak sebarkan hadis kena hati-hati sangat. Jangan duk main copy paste. Hadis palsu banyak kot T.T

End up  akan beri kesan kepada pembaca jugak. Dah berdosa kita kat situ. Ingat semua orang rajin ke nak check hadis sahih ke tak?

Kalau hadis tu dhaif, jangan memandai-mandai kata ianya sahih. Contohlah kita tak tahu sesuatu hadis ni diriwayatkan dari siapa, tapi saja tulis HR Bukhari @ Muslim @ Muttafaq Alaih, padahal takde pun dalam kitab sahih Bukhari dan Muslim.

Berdosa.

Then nak sebarkan hadis haruslah dengan ilmu. (aku tak maksudkan aku berilmu, wallahi budak ni pun tak tahu apa-apa). Lagi baik kalau kita beramal dengan hadis tu.

Orang yang membaca pun sepatutnya rajin-rajinkanlah diri untuk semak dulu mana-mana hadis yang anda baca. Jangan duk taqlid sangat terima jer semua benda (pastu bawak berhujah. Oh yang ni bahaya). Okeng~

๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ

Hadis yang pertama tu actually rasa macam terkena kat diri sendiri.


Sebulan lepas dipilih jadi ahli majlis pimpinan, aku reminisce balik benda ni. Aku rasa seronok dengan ucapan tahniah daripada rakan-rakan seangkatan, tapi ucapan takziah asal aku tak rasa apa-apa T.T?

Sebab amanah dan tanggungjawab bukan benda main-main.

Salah pilih orang, disaster la jawabnya.

Dahlaa aku tengok orang lain hebat jer, tetiba rasa ilmu dalam dada sangatlah cetek.

“kalau aku tak boleh bawak tanggungjawab ni elok-elok macam mana?”

“kalau aku give up separuh jalan? Apa akan jadi?”

Alasan clichรฉ jer ko kan...

Sepak nak?


T_____T

But then, betullah kata seorang kawan aku, sesungguhnya perancangan Allah itu terlalu sempurna untuk diduga.


What if you’re chosen because you’re qualified enough?

No way, I’m probably just their mistake. Like seriously T.T

No lah… ish, bersangka baik kepada Dia yang Maha Agung. Lupa ek?

What if you’re chosen because He loves you so much and He wants you to be a better person.

That sounds so much better. I hope so :’)

Allah could have left all of us misguided, but he guided us. Can you feel the love?

Semoga Aliaa qowiy lillahi ta’ala ๐Ÿ˜Š

Ameen.
 ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ  ๐ŸŒผ

Guys, I think I have it again! WHAT?
The normal sleeping routine. Alhamdulillah. I nearly celebrated hari raya with dark circles around both eyes (which might be adorable if I'm a raccoon) if I still have that so called insomnia. 
soooo comel !

Whenever I couldn’t sleep at night during Ramadan(so often), I just read a lot of books until ma woke me up for sahur.

Lol! it feels so wrong to state something like ‘woke-me-up’ when you don't even sleep.


The not-so-sleepy-me tried so hard to make her voice sounded as if she just woke up.

But, poor her, she couldn't fake a pair of sleepy eyes. Oh-oh.

And she got caught. Pfft ๐Ÿ˜

"I'm sorry, Ma."

Btw, you can ask my mum if you're curious about the time I go to sleep ;)


Sunday, 3 July 2016

I wanna explain something

Hi guys..it's day 28 of Ramadan. Dah khatam quran belum? heheh.

I just wanna talk about my previous post. So, straight to the point -  I'm not allergic to vitamin c.

I mean yeah there are some people who are unfortunate with it but I'm not one of them. Even after I stop consuming the vitamins I still have that gatal-gatal merah *hwaaaaaaaaaa~ doesn't that make me unfortunate too?* and I can't take it anymore. Really.

So last week my mum decided to bring me to a tok bomoh. Hahahha. Jk. It's actually an ustaz :D

Ma was kinda worried because it had been soooooo long you know. Plus I got easily mad at almost everything (hehe) when that gatal-gatal appeared because it made me so damn uncomfortable.

Long story short, I've recovered.

All praise to Allah for He's the best healer ever :)

I can eat vitamin C again! Weee~ *UPDATED* Ma tak bagi makan dah hahaha ๐Ÿ˜‚.

Oh, Zlatan has joined United. Pshh honestly I always think that he's kinda overrated. Lol I don't know. But whatever, I'll follow you soon, bro. Mkhitaryan too.

Sad news is Giggsy has left United and it just breaks my heart T.T sobs sobs... bye~