Tuesday, 15 December 2015

Dear sister, you are pretty.

Hey peeps! So, on Monday people were going ga-ga over their sister or brother or maybe their own PT3 results, right? Straight A's or not, people still posted what they felt necessary in insta and facebook. Whatever floats their boats.

And my little sister?

She doesn't get straight A's. But tell you what, I'm just so proud with her *I cry once I see her exam slip* sobs sobs..ahh tipu! Aku tak nangis pun. Hekhek >_<

8 A's. Out of 10.

That's more than okay, Anis. I don't have to post anything 'bout you, do I? Hikhik XD

Congratulation.

I want to raise her to be as pure as possible. Yeah I'm an older sister.

No facebook, no whatsapp, no instagram, no wechat, no twitter. Wow! Who on earth doesn't have one of those 'thingy' these days? Ridiculous~

No, it's not ridiculous.

My sister doesn't.

Don't feel insecure just because you're the youngest. Don't feel sad just because you do not get into a sekolah agama like KakNa, Kakyen, and me. You're loved for who you are, my dear. Don't compare who's prettier than who... though I never answered whenever you ask me "Am I pretty?"

I hate that question seriously. I can't even say that in front of a mirror -_-

But you are beautiful. :) very beautiful inside and out.

Ermm, do I have to say that I love you... in my blog? Nahhh~that'll be so uncool. Lol!

Can't wait to see you tomorrow >_<

Sunday, 13 December 2015

Sudah jatuh ditimpa tangga

Assalamualaikum
Sebelum aku start menulis entry ni, nak throwback sikit boleh? Hee ^_^
 
:: 6/12/2015:: -  #PesKoUMK2015
Ermm..excuse my happy face with this lil 'taiko' wannabe. Hihiks XD


:: 29/11/2015 ::
Ok nampak tangan dah laa kan. Sebab muka aku ni macam-macam ekspresi bila pegang hayawan darah sejuk ni. Btw, kulit si ibu kepada yang aku sedang pegang tu rasa macam baldu >_<

The end of throwback.

*****

Happiness is when I get sick and I don't tell my mum and dad about it! (I don't even tell anyone to be exact. Tapi roommates ngan kawan baik aku perasanlah)

I'm so proud of myself. Hahahha XD

Part sakit tu tak best lah, tapi kan tu penghapus dosa. Hihiks xD
Aku sebagai seorang yang sangat susah nk demam ni, bila dh demam tu masyaAllah..

Speechless.

Then asal aku duk cerita kat sini pulak?

Sebab dah sembuh.

Dua hari jer pun, nasib baik masa takde kelas.

Tapi aku ni macam sudah jatuh ditimpa tangga. Satu demi satu penyakit datang. Sembuh satu yang lain pulak datang serang aku.

Mailaa iolls nak story mory. Semalam kan, ada karnival kokurikulum uni, disebabkan aku join kelas koir so kena buat persembahan laa malam tu. Termasuklah kelas teater dan tarian. Ohsemm kan? Meriah kot.

Pagi semalam dalam pukul 5.50 camtu aku dah pergi toilet nak mandi. Pastu terkejut giler tengok mata aku merah menyala. Terkejut tengok muka sendiri lagi *hantu kak limah mana niiii*, dahlaa duk sensorang dalam bilik air -.- 

So, lepas mandi aku cepat2 letak eye-glo. Cepatlah sembuh wahai mataku sayang. Sedih bila fikir kalau laa aku tak boleh attend persiapan untuk persembahan malam nanti, padahal latihan dah buat banyak kali kot.

Alhamdulillah 2-3 jam lepas tu, merah tu pun berkurang jugak, tapi mata still berair *nampak macam aku nangis bruh* ='D

Pergi rehearsal. Lepas nyanyi tu kan...jeng jeng jeng!

Suara aku macam k.o dah. Nak cakap pun suara lain yang keluar..muahahahha XD

Lawak derr..

Kenapa yer suara jadi k.o sampai macam tu?
Sebab aku keluarkan seeeeemua suara aku .
Perlu ke? Koir kan ramai-ramai, suara orang lain ada lagi laa brader~
Sebab kitorang diiringi combo dari SMK Hamzah 2 yang sangatlah hebat, muzik diorang tu kuat giler. Sangat kuat sampai kitorang yang 40 orang ni memang kalau tak jerit boleh tenggelam suara.
Lahh, kenapa tak perlahankan volume?
I don't know. Eeee..banyaknyee soalan, penampo nak?

Aku makan strepsils baaaanyak giler, rasanya dah terlebih dos. Serius. Aku makan tak sampai selang dua jam pun sebab tekak ni tak selesa sangat.

Strepsils tu takde effect ke aku salah pilih perisa aku tak tau, kan semua dy kata  - soothing relief for sore throats

Pastu aku ingat nak miming jerlah masa persembahan malam nanti, tapi tah dari mana semangat datang, aku nyanyi jugak padahal tak tau jahanam suara aku tahap apa dahh..hahaha. Tapi persembahan kitorang sangat memuaskan. Alhamdulillah. At least the crowd applauded happily for us.

In the end. 

Suara aku takde. 

*Like seriously takdelah. Takleh cakap apa-apa pun*

Tekak sakit.

Mata(belah kiri jer) pulak..umm.. macam akan jadi makin teruk jer.
.
.
.
.

Haa takde dah la lawaknya kan?
.
.
.
.

And the worst part : when I was going to bed. Yes, last night. I couldn't breath, guys. I couldn't breath properly, mummy it hurt :'(

So I sat down on my bed quietly, watching my roommates fell asleep one by one. Smiling at them because I couldn't even speak a single word. 'Lucky girls!' I thought.. while me nervously trying to fix my breathing... Allahurabbi...

Uhuhuhuhuhuuhu~~~~~ T.T

Sebab tu online facebook kul 2-3 pagi tu. Astaghfirullahal'azim. Allah uji ko, ni yang ko buat yer? MU pun kalah. T_T dengan batuknya macam tak lepas, aku rasa macam nak sepak jer semua orang.

Ni baru jer balik dari klinik, ambik ubat. Cakap ngan doctor guna bahasa isyarat. Dy cakap, aku bagi isyarat, tetiba rasa comel  muahahhahha.

Geram nak minum. Rupanya ubat kumur.
Ciss! >...<
Last but not least, thanks Fatin, sebab selalu belikan makanan untuk aku sepanjang aku sakit ni. Then kau rajin jenguk aku, pastu bila kau datang automatic laa aku gelak tak ingat dunia. Cheyyh. Batuk tak sembuh lagi ni weyyy!

P/s : Adik-adik SMK Hamzah 2, thank you very much. Tanpa korang mungkin persembahan semalam takkan jadi se'awesome' itu. Hehe. Well done, guys! Akak sangatlah jeles tengok korang terer sangat main alat muzik. Hwaaa~


Monday, 7 December 2015

Balik haritu kan..

Hi~ readers(?). Hihi. Hari ni birthday Nur Hawanis binti Mohamed Nasir. Siapa tu weyh?
Adik akulah :)

Hopefully you'll stop growing taller, sis. Muehehhee XD
I'm tip-toeing! Those yang kata muka kitorang sama,
entahlah, aku tak nampak kat mana samanya tu..hahaha.

Aku balik Khamis lepas sebenarnya sebab ada aqiqah anak buah aku, Durra dengan Zac. 5 Disember. Pastu sekali dengan aku punya khatam quran, then sambut birthday Anis. Advance gituu 2 hari awal, amek kau. Hahaha.

Aku tak tau pulak majlis tu meriah jadinya. Yelah 3 dalam 1, compile semua. Rasa macam kenduriiiii~~~ ehmergerdd -.-

Gambar takde pun, sedih tak? Biasalah adik beradik semua perempuan duk kat dapur, mana ada masa nak selfie bagai.

Btw, we don't usually do selfie. I mean it is really rare(like the pic above. That is when I get a hand on Abah's phone, yay! Sorry Abah muihihihi). When we take photos, there is always a proper photographer to capture the moments. Among us jer lah, takdenya nk sewa photographer hahahaha >_<

*I love that, you see.. there is a huge different between being with my family and friends.*

Being a 19-year-old girl (yes GIRL. please read that word 10 times) the era of me to do the sightseeing of 'makcik-makcik buat kerja kat dapur' has ended yeeeeaaaars ago. Now I have to join them of course. Haha don't call me 'makcik' please.

Penat pun aku puas hati sebab dapat kurangkan kerja mak aku, you know a lil help is better than none. Hikhik.

Oh I met someone last week. Someone who looked exactly like Rhys Matthew Bond!
It's in KB Mall so please don't believe this story. =D

We made all the goodies for the guests...so yeah, a day before the aqiqah I went to KB with Abah and Anis to buy some ribbons and all.

Oh! I really saw this one guy but I didn't know if my eyes were playing trick on me.

So it began while I was walking with my sister :

"Hey, did you see the guy at the last shop? He looks like Nick... Nick in Good Witch~"

"Really? Where?" Anis started to look around with a weird expression on her face(wait, I think she squints her eyes), aww that was embarrassing!

"Woahhh never mind! Don't look." *quickly turned her head to the front with my hands*

"Err..okay"

*mumbling* "Wuuu..I don't know Malaysian also has that look.."

"Where is he?? I want to see!" She looked over her shoulder again. This time more seriously.

"Just don't look, Anis. It's syaitooon seriously!" This girl...eyy!

"Yaa, what the..."

*silent*

and then we burst into laughter. Lol!

.
.
.

Hahaha I don't know what actually happens. Sometimes this pair of eyes just can't stop wandering around. Not good not good, really~ Let me give you an advice, if you want to protect your heart then you must protect your eyes. Look once is fine, but twice? Hmmm.. don't. You know that you can always try your best not to look twice, right?

Of course you can do it. Every time I'm fighting with my bad temptation inside, I'll whisper to myself, "No, you can't let the syaiton win, you have make them cry bloody tears" then I just smile like I already win the invisible war. Sounds stupid but it works most of the time.

P/s : insta aq buka kat lappy jer, jngnlah terasa kalau x like tu. Ish, kau kejar like manusia apa kau dapat? Haa marah ni >:( cehh gurau jer hee