Tuesday, 13 October 2015

Dear you...


Hush~ hush~ hush~.

It only took a glance and a sentence, someone had fallen head over heels for me. Subhanallah at the way Allah put that kind of feeling in His slave's heart.

And you know what?

I did a lot of sins.

(Everyone is a sinner ...but only the one who repents will get closer to Allah. He opens your heart)

Dear you,

Yeah so we did message each others a lot of times when we're in form 4 and 5. Well what did I know at that time? I just wanted to have fun in everything.

But that had gone too far.

I realized that I had been doing the wrong thing. Even by messaging, because that simply made my heart restless.

Kau tau tak? Kalau aku berubah sekarang pun, kau takde hak nak marah aku. Aku baru jer unblock kau, then terus masuk mesej, whatsapp bagai.

Apa ni?

Oh. Rupa-rupanya kau nak ungkit balik semua yang aku buat sebelum ni. Kau ungkit balik yang akulah mula-mula approach kau dulu. Sebab aku kan jahat. Tak macam kau. Hafal 30 juzuk, baik pulak tu.

Aku yang salah.

Aku stop contact kau pun aku jugak yang salah.

Okay, kali ni aku tenang jer bila kau salahkan aku. Aku baca mesej kau perlahan-lahan, apa yang kau nak bagitau. Aku baca jer semua. *chill Aliaa chill*

Sebab apa aku tak marah, tak bagi ayat sentap? Sbb aku dah lama sangat biadab dgn kau. Aku rasa bersalah jugak sikit sebab ingatkan kau dah menyesal. Rupanya kau tak berubah sedikit pun.

Aku biadab bukan apa, nk bagi kau sedar jugak apa yang kita buat tu salah. Apa yang kau buat tu salah.

Then kau kata aku macam main-mainkan perasaan kau?

Aku relax jer. Aku minta maaf. Hoping that it would soften your heart.

Ohmygod~ it worked!

Kau pun bahasakan 'saya', 'awak' pulak ...bukan 'aku', 'kau' dah. Nampak sangat tadi kau marah sebab aku buat kau macam tu kan? Hehe fine.

Aku nak bagitau, kalau kau suka aku..jumpalah ayah aku, mak aku. Aku suka kau ke tak tu lain cerita. First mintak restu ma abah aku dulu.

Ni kau approach dh macam buaya mengayat anak perempuan orang buat apa?

Ber'hehe', 'doakan saya dipertemukan jodoh yang baik', 'saya sebut nama awak dalam setiap doa saya', and so on.

Aku sedarlah aku pun jahat jugak dulu. 'Jahat' as in pergaulan takdelah terjaga sngat, tapi aku usaha untuk berubah. Kau pandang rendah kat aku sebab kau berilmu lebih.

Aku tak tau nak kata apa kat kau, tapi tolonglah. Kau janganlah ingat kau sorang jer yg baik, pandang rendah orang lain, dah tak nampak kesalahan diri sendiri. Apa yang kau buat tu salah.

Daripada bazirkan kredit kau mesej aku, bagitau ayat separuh-separuh harapkan aku jadi curious..baik kau sedekah kat masjid, kawan. Dapat pahala.

Oh, kau cakap kau tengok timeline aku tiap-tiap hari kan? Serius aku terkejut and rasa creepy giler. Bagus, mengaku pun!

Bukan ke kau yg pernah nasihat aku sebelum ni supaya jgn upload gambar dalam fb, insta semua?

Eh, balik-balik kau jugak yg tengok.

Sometimes I wondered... You were memorizing Quran and all..but why did you do this?

Al-Quran tu tak jaga kau ke atau kau sendiri yang sengaja buka jalan maksiat?

Tahniah anyway berjaya hafal 30 juzuk.

*****

Tolonglah letakkan tempat kau mcm orang lain jugak boleh? Bukan kau jer yang aku tak layan, bro.

Berhenti contact kakak-kakak, adik, dan abang ipar aku. Nampak macam kau usaha sangat kan nk rapat ngan family aku?

Aku meluat.. Allah laa tau.

Sekali kau buat macam ni, (bukan kau jer orang lain pun sama) aku cop terus. Before kau nak pimpin orang lain, kau pimpinlah family kau dulu. Kau anak lelaki kot.


Pastu aku bukak buku Tarbiah Sentap. Sebab aku nak check jap apa yang Ustaz Adnin tu cakap..



Guy like this... lupakanlah. Lupakan. Aku nak respect kau, kau seorang huffaz, sedar tak? Tapi dah tak boleh bro. Aku lagi respect laki yang kat luar sana yang so-so tapi tahu batas antara berlainan jantina.

Aku minta maaf. Banyak lagi benda kat dunia ni yang penting daripada kau duk melayan perasaan tu. Wallahi, aku mintak jauh daripada perasaan yang entah apa-apa sampai boleh binasakan diri sendiri ni.

No comments:

Post a Comment