Friday, 21 March 2014

Quarter final!

Assalamualaikum ^_^

Quarter final? Ehehe~it's UEFA Champion League! *so-oo excited*

So, Manchester United will face Bayern Munich? Gossssh.
Is it really that glorious Bayern Munich? I mean Bayern..Munich? Not Leverkusen? Erkk..(that's Bayer Leverkusen =.=)

Who won 3-0 over Man City?

Who defeated Plzen by 5-0?

Who won against CSKA Moskva 3-1.

Arsenal lost to them 0-2.

Who beat Barcelona last year with aggregate 7-0?

Bayern Munich, the number 1 in Bundesliga with 74 points? *seriously?*

Is this that Bayern Munich? *faint*

Ok, get up. Who cares about the past? I don't. This is Manchester United we're talking about. One of the BIGGest football club in the world.

People may judge them in UEFA..saying they are like..well..underdog?

From what we have faced before. Lose, lose, and keep losing. Anything you say, haters!

Even if they lose against Bayern, at least they qualify here.

And if they win.. I can't imagine. Moyes might lose all his haters! Haha :D

Nothing is impossible for you guys. Glory Glory Manchester United!

*I couldn't deny that Man Utd's win made me smiled all day. Eventhough i got A's and B's in spm! Haha..be grateful ok. No reason to be sad. It's not that I failed any of the 11 subjects! Actually it's not awful at all. I was overacting~ So just let it be*

Oh I love Man Utd~!!! ♥♥♥

Ok, these are the other teams who advance to quarter final. All the BIG names! Just Woooww~

●Barcelona vs Atletico Madrid (gonna be head to head)
●Real Madrid vs Borussia Dortmund (umm..no comment)
●PSG vs Chelsea (muahaha xD)

Last but not least, I hope Man U can go far.. 

Saturday, 8 March 2014

Goodbye K-pop =) Hello... #

Assalamualaikum

Hai.. seperti yang anda nampak, tajuk itu amatlah mempunyai kaitan dengan entri aku hari ni. Hihi, betoi ka tatabahasa aku tu? -___-"

Goodbye k-pop? Aliaa are you serious?

Lol~ yes I am. Maybe ramai  orang yang tak tau aku minat k-pop. Especially orang yang baru kenal aku. Muahahaha XD. Minat senyap-senyap. Hehehe..but all my close friends know about it, and I can't do anything. About k-pop, I become their source!
Wuwuwuwu~ tak best tau..

Kenapa tiba-tiba aku berubah angin ni..? Curious?
Hihihi ^_^ Meh nak cerita..

Once upon a time, there was a girl named Aliaa. She watched a k-pop performance on TV, but she didn't feel anything at all. Well, usually she would watch with full interest, but that day, she barely looked at the screen. It's B.A.P! Her favorite boy band. She read her novel : Chicken Soup for the Pet Lover's Soul instead. When the performance was over, she turned off the TV without wanting to know what was the next group to perform. Omaigod~she did look really strange!

Alooooohh laaaa.. boring! Cerita apa tuu?? Ye lah, cerita aku memang macam tu. Mohon ampun. KekekeXD

Just nak cakap, kita betul-betul tak tau apa akan jadi kat kita suatu hari nanti kan? Mungkin hari ni kita Islam, tapi tak mustahil kita meninggal dunia dalam kafir. Nauzubillah.. Mungkin hari ni seseorang itu amatlah hina di mata manusia, tapi tak mustahil suatu hari nanti dia dihormati oleh semua orang. Kuasa terletak pada Allah s.w.t. Bila-bila masa hati kita ni boleh dibolak-balikkan. Kita jngan duduk selesa pulak, jangan putus berdoa agar kita mati dalam keimanan dan dijauhkan dari segala perkara yang membawa kepada kemurkaan Allah. That's it. Apa yang kita ada hari ini tak mungkin kekal selama-lamanya. Doa itu penting tau..

Ok, pasal kpop pulak. Aku dah buat keputusan untuk tinggalkan minat kat benda ni sejak tahun lepas lagi. I know something was wrong with me for liking them too much. Serius cakap, memang tak seronok. So, aku rasa tak minat dah kot sekarang. Ha'ah..tak minat dah. =D

Kelmarin kat suatu tempat ni, aku ada dengar beberapa orang budak perempuan sedang syok bergosip pasal Exo.*ok2, I was eavesdropping* Yup, Exo. Group k-pop yang memang femes sekarang ni.
Dulu aku nampak diorang ni macam hensem jer, macam kacak jer~lol!
now, not anymore. Well, not in my eyes!

"Eh, nama sebenar Suho apa ek? Comel sangat dia! My hubby~lalala"

Aku nak tersedak dengar ayat dia yang last. Hubby? Sepanjang aku duk gilakan k-pop, tak pernah sekali pun aku mngaku diorang tu hubby aku ke, boyfriend aku ke..eii~melampau!

 -__-" Erk, Kim Jung Myun! His real name is Kim Jung Myun!!

"Alah Suho pendek..aku minat ketua Exo M. Tinggi giler..berapa agaknya ye? Ah tengok, aku download gambar dia jer" *giggling*

Tersedak dua kali. Kris! Wu Fan's the real name and he's 187cm tall!
Eii budak-budak ni laa kan.. hahaha. Lawaklah. Aku ingat lagi pasal diorang. Aliaa, memory deletes!! Tulah aku, dulu masa Exo mula-mula debut, kemain aku syok. Waa, hensem semualah. Yang tu hensem, yang ni lagi hensem! Oh my god! 12 orang! Macam mana aku nak ingat semua nama diorang??

Oit, asma ul-husna kau dah ingat sekali ngan maksud ker? Ececeh..sibuk nak hafal nama Exo pulak..plisslah!

Hahaha..yelah. Aku dah tak minat, seriously. No kidding! ^_^

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Dan Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui". (QS. Al-Baqarah : 216)

Wassalamualaikum ^_^
Thank you for reading this!