Monday, 16 December 2013

Last trip with 'em~ =')

Assalamualaikum ^_^
Bismillahirrahmanirrahim


Hallllooooooooo~! Hihihi, rindu aku tak? Takpelah tak rindu pun, aku rindu kat blog ni takpe. Baru ni, 9 Disember 2013, aku pergi ke Kolumpo a.k.a Kuala Lumpur. Lawatan sambil belajar selepas SPM kononnya. LOL <3

Naik kereta api tau. Aku mengaku memang terasa agak jakun sebabnya aku tak pernah lagi naik kereta api selama 17 tahun hidup ni.. pheww~ lansung tak boleh melelapkan mata.
Bertolak pukul 6.30 petang sampai KL pukul 11 pagi. Lamaaa sangat. 


Sampai tu, tempat first yang kitorang pergi ialah Muzium Coklat!


Check-in hotel. Hotel nama apa eh? Oh, GDS Hotel.


Then, pukul 4 petang 10 Dis, kitorang bertolak ke i-City. Ni yang aku eksited benar ni.. ^_^
Sampai dalam pukul 6.45 rasanya, masa tu hujan. Sejuk jer..


Last-last, tak masuk Snow Walk, sebab pertama bayarannya dah naik dari RM25 kepada RM35..dh malam kan, sebab kedua, aku ada berbual dengan mak cik ni, dia cakap kalau masuk Snow Walk time hujan-hujan camni, mesti takkan bertahan lama kat dalam tu. Owwhhkayy then~


Geng-geng aku sepakat nak masuk House of Horror. *paling best >.<*


Masa kitorang masuk, takde orang pun kat dalam tu. Rasa takutlah jugak dengan bunyinya yang pelik-pelik. So, guide dia pun masuk jugak. Time maghrib ni, mana tau jadi yang bukan-bukan takut jugak.
At first, I was damn scared sebab aku dan Luniey yang jalan depaan sekali. Kalau ‘hantu’ keluar, kitorang yang nampak dulu then kena kejar. Jahat punya hantu =3.

Ada sekali tu, aku ingatkan ada satu jer hantu yang ‘hidup’ boleh main kejar-kejar ni, so aku dengan happynyerr jalan kat depan. Tak peduli dah kat hantu-hantu lain yang elektrik kawal. Rupa-rupanya ada satu lagi! Mak aii~ tiba-tiba Luniey yang duk pegang lengan aku pun lari tinggalkan aku! How could you, Elunihayati! Tinggallar aku sensorang dengan hantu tu. He came beside me and stood still. I put my best poker-face and mumbled “where should I find my friends? This way or that way? Where where where~” lansung tak tengok kat dia.
Hantu tu sedih kot sebab tak dipedulikan..hikhikhik~ dia pun pergi menyorok balik. Mianei~ you have worked very hard..kekekeke >_<

Aku pergi pusing balik cari kawan-kawan aku, mula-mula jalan relax jer, entah kenapa tetiba rasa meremang bulu roma. Aku pun apa lagi..lari laju-laju. Pastu terserempak dengan ‘’hantu hidup’ yang first tadi, dia terkejut tengok aku tiba-tiba muncul depan dia. Hahahaha~ eh, dy pun boleh join aku ketawa rupanya and he opened his mask. Hensem rupanya hantu ni ..wink2 >.<..lalalala~. 


Rumah hantu ni dahlar banyak pintu, agak susah nak cari Hasni, Zulaikha,Shirah dan Maiza . Luniey dah jumpa pun.
Duk jalan-jalan dalam lampu yang samar jer, tiba-tiba aku nampak dua .. entahlah dua apa.. benda tu betul-betul kat tepi aku. Takde muka!!

“Argh!” I let out a short scream ..”Yaaa! AAAhHHH~! Luniey pergi sambung bertempik pulak dah. Rupa-rupanya kan, Shirah dan Maiza tadi, diorang menghadap dinding. Serius aku terkejut. Nampak menakutkan tau tak..?
Then, nak keluar dah. For me, nothing in the house was terrifying like in the horror movie Ju-On, Sinister, Dark Water, and so on. Scary~


Guide tu cakap kat kawan-kawan aku “Korang tak payah takut dah sebab ada adik ni. Dia berani” and he pointed at me. Makacih for da compliment!.. mana ada aku berani. Aku tak takut dengan hantu kat dalam tu jer. 

Lepas tu jalan-jalan kat luar tu. Naik Ferris Wheel. Seronok~ angin laju.

11 haribulan. Hari ni pergi Petrosains dan Berjaya Time Square (BTS). Nak cakap apa? Kat Petrosains, ada dua orang abang ni, diorang tunjukkan macam mana nak buat lilin aromaterapi guna buah limau, wangi! Pastu ‘black snake’ magic yang sebenarnya karbon. Guna gula biasa dan alcohol dalam ubat luka, so bau masa dia bakar tu sweet jer, macam karamel..yumyum =P

Aku jalan-jalan dengan Hasni, abang dua orang tu tnya dari mana. Kelantan. Dia tnya kenapa tak cakap Kelantan? *menyindir eh? Orang Kolumpo paham bahasa Klate ke?*
Dia cakap orang Kelantan ni kiut~ yeah rite ;) ha..ha...ha..


They gave us a very pretty batch sebab jawab soalan kimia masa magic diorang tadi tu. Nasib baik soalan mudah ^^ kekeke. Tqvm!

Aku dengan Hasni keluar paling awal dari Petrosains, jumpa abang Saiful (tour guide) . Minta nak pergi Kinokuniya. Rasa macam nak menangis sebab tak jumpa cari buku The Land of Stories..wuwuwuwu =’( 

Nevermind, BTS menanti. So kat BTS. What did we do? First, kitorang cari surau nak solat.  ^^
Hampir setengah jam jugak duk pusing-pusing cari surau. Rupanya ada kat tingkat 7. Belum letak label lagi untuk surau. Ciss

Lepas tu barulah pergi cuci mata, bli ole-ole sikit.
And I saw theloveofmylife
!! Bookstore! Borders. Sanggup aku pergi sorang-sorang *aku takut sebnrnya jalan2 tak berteman kat public. Tambah2 kat KL* semata-mata nak beli buku. Selamat tinggal kawan-kawan, kita jumpa lepas ni kat tempat yg dijanjikan.Taa~

Again, aku rasa macam nak menangis sebab buku The Land of Stories takde~ hwaaa.

Apapun, pekerja-pekerja kat situ sangat baik tau. Hihihi >_< tak jadi nak menangis. Diorang cakap banyak..bla,bla,bla..Finally, I spent about 140.00 for three books. Tak menyesal, semua besst~! Seronok jer duk dalam bookstore tu, hoping to meet Jung Daehyun? Hek ^.^ In my dream.

Kiut mak aii dua orang ini ^,^

Lunieeyy =D

K assalamualaikum =)